Coronavirus

FAQ: Covid-19 og fertilitetsbehandling

Alle besøgende på Fertilitetsklinikken Trianglen skal bære mundbind

På grund af stigningen i smittede COVID-19 tilfælde i Københavnsområdet er det nu obligatorisk for patienter på Trianglen at bære mundbind.

Desværre kan din eventuelle partner og dine børn ikke komme med dig ind på klinikken. De er meget velkomne til at vente udenfor.

Undtagelse er ved scanning i uge 7 - her må din partner GERNE komme med, hvis din partner har maske på. Din partner skal vente udenfor indtil det bliver jeres tur til scanning.

Vi ved, det er en frustrerende situation lige nu - og vi beklager enhver ulejlighed. Vi må passe på hinanden, og gøre, hvad vi kan for at mindske smitten lige nu.

Frister udskudt - nyt fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Forlængelse af frasigelse af regler om assisteret reproduktion grundet COVID-19:
Æg på frys, der er faldet for opbevaringsfristen på 5 år, kan nu få lov til at blive liggende til 1. december 2020.

Kvinder, der er blevet 45 år, og som ikke kunne få en planlagt fertilitetsbehandling på grund af Corona Virus, kan få forlænget fristen til 1. december 2020.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Har du symptomer som hoste, feber eller ondt i halsen bedes du undlade at mødes op på klinikken, og aflyse din aftale. Du bedes kontakte klinikken telefonisk og oplyse om dine symptomer INDEN du kommer. 

Har du symptomer som hoste, feber eller ondt i halsen bedes du undlade at mødes op på klinikken, og aflyse din aftale. Du bedes kontakte klinikken telefonisk og oplyse om dine symptomer INDEN du kommer. 

  • Du bedes om at komme ind på klinikken til tiden, og ikke før. På denne måde mindsker vi antallet af personer i receptionen.
  • Vi har opsat håndsprit på klinikken, og vi beder dig om at spritte dine hænder ved ankomst
  • Du bedes holde afstand i venteværelset og placere dig længst muligt væk fra øvrige personer til stede.
  • Du bedes undlade at have pårørende med på klinikken for at mindske antallet af personer i venteværelset (graviditetsskanninger er undtaget, her må din partner gerne komme med - din partner skal dog vente udenfor klinikken, indtil du kaldes ind til skanning)

 

Vi takker for jeres forståelse, og beklager eventuelle ulejigheder.

FAQ om Covid-19 og fertilitetsbehandling

"Kan jeg opstarte i fertilitetsbehandling nu?"

Svar: Ja - ring til vores lægesekretærer og book en tid til konsultation / behandling.

"Hvis man er blevet gravid med iui og man oplever symptomer på Corona kort tid efter skal man være bekymret for at miste fosteret? Og hvilke ekstra forholdsregler skal man tage?"

Svar: På nuværende tidspunkt er de fleste eksperters vurdering, at en infektion med corona-virus hos gravide formentlig ikke giver risiko for fosterskader. Man kan ikke være helt sikker, før man senere kan se, hvordan det faktisk forholder sig med børn der fødes af kvinder, der har været smittet med coronavirus under graviditeten. Hvis det skulle ske, at man får tegn på corona-virus infektion under graviditeten, bør man tale med sin praktiserende læge eller fødestedet om, om der er særlige undersøgelser eller andet, som sundhedsmyndighederne anbefaler. Hvis man får høj feber, mens man er gravid (over 39ºC ) på grund af en infektion, kan der være øget risiko for abort.

 

Senest opdateret 17. september 2020

Du kan også få besvaret DIT spørgsmål af vores overlæge, Kåre Rygaard.

Send dit spørgsmål i en privatbesked til os på Facebook eller i en privatbesked på Instagram.

NB. Der vil ikke blive besvaret på personlige forløb. Der skal vi bede jer om at kontakte os på vores sikre mail server.

Coronavirus