Coronavirus

FAQ: Covid-19 og fertilitetsbehandling

FAQ om Covid-19 og fertilitetsbehandling.

Du kan også få besvaret DIT spørgsmål af vores overlæge, Kåre Rygaard.

Send dit spørgsmål i en privatbesked til os på Facebook eller i en privatbesked på Instagram.

NB. Der vil ikke blive besvaret på personlige forløb. Der skal vi bede jer om at kontakte os på vores sikre mail server.

  • Kan jeg opstarte i fertilitetsbehandling nu?

Svar: Vi kan på grund af situationen med corona-pandemien desværre ikke opstarte egentlig fertilitetsbehandling nu. Vi har stadig vores sekretariat åbent for henvendelser fra nye patienter og par. Sekretærerne kan arrangere en telefonkonsultation med vores fertilitetslæger, så vi kan planlægge de nødvendige undersøgelser og også lægge en plan for selve fertilitetsbehandlingen, så man er klar til at starte, så snart vi må behandle igen.

  • Forventer I at åbne op igen efter påske / i hvilket omfang?

Svar: På nuværende tidspunkt er det desværre ikke muligt at sige præcis, hvornår vi må begynde at behandle igen. Vi forventer ikke umiddelbart, at det bliver allerede straks efter påske. Vi følger situationen nøje og vil komme med opdateringer om situationen på vores hjemmeside og sociale medier.

  • Hvis man er blevet gravid med iui og man oplever symptomer på Corona kort tid efter skal man være bekymret for at miste fosteret? Og hvilke ekstra forholdsregler skal man tage?

Svar: På nuværende tidspunkt er de fleste eksperters vurdering, at en infektion med corona-virus hos gravide formentlig ikke giver risiko for fosterskader. Man kan ikke være helt sikker, før man senere kan se, hvordan det faktisk forholder sig med børn der fødes af kvinder, der har været smittet med coronavirus under graviditeten. Hvis det skulle ske, at man får tegn på corona-virus infektion under graviditeten, bør man tale med sin praktiserende læge eller fødestedet om, om der er særlige undersøgelser eller andet, som sundhedsmyndighederne anbefaler. Hvis man får høj feber, mens man er gravid (over 39ºC ) på grund af en infektion, kan der være øget risiko for abort.

  • Kan man forvente endnu længere ventetid når I starter op på behandlinger igen? Både ud fra det offentlige men også det private?

Svar: HosTrianglen vil vi gøre for alt have fuld - eller ligefrem øget - behandlingskapacitet, så snart vi igen må fertilitetsbehandle. Vi vil gøre alt for at behandle alle så hurtigt som muligt, lige så snart vi igen kan gøre det.

  • Kan man forvente at regeringen vil fjerne tilskuddet til behandlingen?

Svar: Det har vi ikke kendskab til overvejelser om. Det vil være en politisk beslutning, som vi ikke umiddelbart kan forestille os kommer til at ske.

  • Må man forvente at der opstår ventetid på inseminering med donorsæd, når I åbner op igen?

Svar: Vi satser meget på at være fuldt bemandet og at kunne yde alle former for behandling uden ventetid, når vi må behandle igen.

  • Har laboratoriet åbent som det plejer (også i weekenden?)?

Svar: Laboratoriet er lukket. Der er kun nødbemanding til at sørge for påfyldning af kvælstof på vores frysetanke og tilsvarende nødvendige ting. Vi forventer derudover, i begrænset omfang, at kunne foretage sædanalyser i forbindelse med fertilitetsudredning. Vi har åbent for at modtage sædprøver hver fredag i tidsrummet 8.00 - 9.00.

Senest opdateret 25. marts 2020
Coronavirus