kærlighed ægdonor

23 September 2020

Brev fra en ægdonor

Trianglen Fertility Clinic logo

Written by

Trianglen Fertility Clinic

Hvad jeg ville ønske, jeg kunne fortælle min modtager
Skrevet af Sanne, ægdonorambassadør hos Fertilitetsklinikken Trianglen

For mig er det at være ægdonor forbundet med en masse refleksioner og en masse tanker. Jeg er enormt splittet, for egentlig ville jeg ønske, jeg kunne møde parrene/kvinderne, som jeg donerer til, men på den anden side er jeg glad for, jeg ikke har mødt dem. Jeg ville blive meget påvirket af at høre deres historie og måske involvere mig mere, end jeg egentlig burde. Når det så er sagt, betyder det ikke, at jeg ikke tænker på min modtager. Faktisk sender jeg dem/hende tit en tanke og håber de bliver gravide og får deres ønske og drøm opfyldt. Der er en masse, jeg ville ønske, jeg kunne fortælle dem, som jeg ikke får sagt før om måske 18 år. De tanker vil jeg gerne dele med jer her. Jeg har valgt at skrive mine tanker ned til kvinden, men lad mig understrege, at jeg lige så tit tænker på parret i en helhed.

Jeg ville ønske, jeg kunne give dig et kram. Fortælle dig, at jeg har tænkt på dig, siden jeg tilmeldte mig behandling på første blødningsdag. Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle dig at jeg har valgt at være ægdonor, fordi mit største ønske lige nu er, at din/jeres drøm går i opfyldelse og ikke pga. pengene. Der er mange kvinder i mit netværk, som har haft svært ved at få børn, og det er også en af grundende til jeg besluttede mig til at hjælpe. Du skal vide, at hver gang jeg stikker mig med hormonerne om aftenen så forestiller jeg mig dit ansigtsudtryk, når du står med en positiv graviditetstest. Starten på din nye rejse og dit nye liv som mor. Nogle dage ville jeg ønske, jeg kunne sende dig en SMS og spørge, hvordan du har det. Jeg ville ønske, jeg kunne høre på, hvordan du har det. Måske bare lytte til dine drømme, din frygt og dine frustrationer.

På dagen for selve ægudtagningen, er jeg lige så nervøs og spændt som du er. Jeg ved, at du ved, at det er i dag jeg skal have taget æg ud. Jeg er sikker på du spændt og nervøs sidder, og venter på klinikken ringer for at bekræfte, at jeg faktisk dukkede op, og hvor mange æg det blev til. Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle dig, at selvom ”mit job” er gjort, så stopper jeg ikke med til at tænke på dig. Du er altid med mig i mine tanker. Jeg ville ønske, jeg kunne få at vide, hvordan mine æg udviklede sig, og om du står med en positiv graviditetstest. Det ville jeg virkelig!

Jeg ville ønske, jeg kunne dele glæden ved den positive test med dig. Selvom jeg godt ved, jeg ikke kommer til at møde det lille liv, der kom ud af det det her. Jeg er helt afklaret med den her del af det. Du er forælderen, det er dit barn – ikke mit. Du vil altid være MOR til barnet.

Selvfølgelig tænker jeg også på barnet, der måske kommer ud af det her. Gad vide, hvilket menneske du opdrager det til at være. Gade vide om I kommer op og diskutere over navnet, eller om I allerede havde valgt et navn på forhånd. Jeg er sikker på, at I bliver nogle fantastiske forældre. Du skal vide, at selvom i/du har ønsket det så længe, så er det okay at være overvældet.

Jeg ved også der er en chance for mine æg ikke bliver til en baby. Jeg ville ønske, jeg kunne dele den smerte og sorg med dig. Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe dig med at bearbejde det tab og den sorg du skal igennem. Jeg ville forsikre dig om, at det ikke er din skyld. Der er ikke noget du kunne have gjort anderledes. Det her er den del af behandlingen, som ingen ønsker at tale om, men som du er nødt til at tale om. Den her baby var til dig, det var din baby, og nu er den væk. Det er okay at være ked af det, sur, frustreret, forvirret og knust. Du har ret til at føle de følelser du føler.

Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle dig, at fra min inderste hjerte kugle håber jeg, at du bliver ved med at forsøge, bliver ved med at tro og aldrig opgiver drømmen om at få et barn. Der er så mange, der hepper på dig - også folk, du ikke har mødt. Specielt mig.

De bedste hilsner

Din ægdonor

 

Share this