Uforklaret barnløshed

Hos hvert fjerde par kan man ikke finde en årsag til barnløshed. Det kan være svært at acceptere for parret, da man gerne vil en finde en forklaring.

Ved uforklaret infertilitet er der utvivlsomt en årsag – men med den nuværende viden og undersøgelser kan man ikke finde forklaringen.

Det kan skyldes problemer med slimhinden i livmoderen, der gør det vanskeligt for det befrugtede æg at sætte sig fast. Det kan måske skyldes, at æggelederne ikke er gode til at transportere æg fra æggestokken og frem til livmoderen, selv om der er normal passage for kontrastvæske ved HSG eller HSU. Det kan også skyldes en defekt i sædcellerne, der, selv om de ser normale ud, ikke kan befrugte æggene rigtigt. Der er flere muligheder og der forskes meget i dette område. 
Dog ved vi, at fertilitetsbehandling ofte virker!

Vi starter med insemination (IUI-H) og en mild hormonstimulation. Mange bliver gravide på denne behandling. Se vores resultater for insemination.

Hvis inseminationsbehandlingen ikke har resulteret i den ønskede graviditet efter 3 forsøg, kan IVF foretages med gode resultater. Se vores resultater for IVF.

Hos patienter med uforklaret barnløshed er der i nogle tilfælde såkaldt "manglende befrugtning” af æggene ved IVF. Det kan først identificeres ved IVF behandling. Disse patienter får efterfølgende foretaget ICSI for bedst muligt at sikre befrugtning. I nogle tilfælde råder vi til, at der foretages ”½ICSI”, hvis der foretages reagensglasbehandling på grund af uforklaret barnløshed. Ved ”½ICSI” forstås, at halvdelen af de udtagne æg befrugtes ved mikroinsemination, det giver en vis sikkerhed for at ”manglende befrugtning” ikke forekommer.

Ønsker du at få mere at vide?

Hvis du vil have mere at vide om uforklarlig infertilitet, så ring til os eller book en konsultation.