kvindelig infertilitet Trianglen

Undersøgelser af kvinden

Inden fertilitetsbehandlingen med inseminationIVF eller ICSI kan påbegyndes, gennemgår du en eller flere af nedenstående undersøgelser, der tilpasses din specifikke situation.

Generel helbredsundersøgelse

  • Journaloptagelse med henblik på tidligere sygdomme og livsstilsfaktorer (rygning, overvægt, motion med mere).
  • Kvindens underliv vurderes ved en gynækologisk undersøgelse, der inkluderer en screening for celleforandringer på livmoderhalsen og en Chlamydia test, der skal være normal. 
  • Æggestokkenes kvalitet og ”ægreserve” kan vurderes ved blodprøver, hvor man ser på hormonerne FSH og AMH.
  • Undersøgelse af stofskiftehormonet (TSH) og mælkehormonet (prolaktin).
  • Test for smitsomme virussygdomme, der har betydning for en graviditet: Røde hunde (rubella), lussingesyge (parvovirus), leverbetændelse type  B og C og HIV. Analyse af blodprøver for HIV og leverbetændelse skal foregå på et vævscenter-godkendt laboratorium.

Hvis kvinden ikke har antistoffer mod røde hunde, skal hun vaccineres.

Har man leverbetændelse type B eller C eller HIV kan vi desværre ikke tilbyde behandling. Er det manden, der er HIV positiv kan tilbydes behandling med donorsæd.

Fertilitetsklinikken Trianglen foretager herudover følgende undersøgelser af kvindens livmoder og æggeledere:

HSU (Hystero Sonografisk Undersøgelse) 

HSU (Hystero Salpingo Ultrasonografi) – også kaldet vandscanning - er en undersøgelse af passageforholdene i æggelederne.

For at opnå graviditet på normal vis eller ved insemination kræver det, der er passage gennem mindst én af æggelederne. Chlamydia og underlivsbetændelse kan være årsag til, æggelederne lukker til. 

HSU foretages med en lille kikkert, der giver mulighed for at se kvindens livmoder inden i. Undersøgelsen foretages med lokalbedøvelse og er smertefri. Anvendes ved mistanke om fibromer, polypper eller sammenvoksninger i livmoderhulen.

Kikkertundersøgelse

I enkelte tilfælde er det nødvendigt at foretage en kikkertundersøgelse (laparoskopi) for at vurdere livmoder, æggestokke og æggeledere. Denne foretages på hospitalet og foregår i fuld bedøvelse.

Blodprøvetagning

Blodprøver tages i et af de mange laboratorier i hovedstadsområdet.

Se her for information om adresser og åbningstider.

Når du skal have taget blodprøver lægger vi en bestilling, ud og du kan herefter frit vælge et af laboratorierne oven for.

 

hCG i forbindelse IVF og ICSI

Blodprøver for hCG (graviditetshormon) i forbindelse med IVF/ICSI-behandling kan tages i Trianglen alle dage mellem klokken 08:00 og 08:30.

Ønsker du at få mere at vide?

Hvis du vil lære mere om fertilitetsundersøgelser til kvinder, bedes du ringe til os eller booke en konsultation.