29 juni 2020

Jeg hedder Linda - jeg skal i fertilitetsbehandling

Fertilitetsklinikken Trianglen logo

Written by

Fertilitetsklinikken Trianglen

Lidt om mig

Jeg hedder Linda, og er 34 år. Jeg er gift med min mand Kim, og vi har sammen vores hund Nala og vores søn Oliver, vores lille mirakel, på 3 år.

Jeg skriver at vores søn er et mirakel (det er alle børn nu) fordi vi var i fertilitetsbehandling for at blive gravide. Det tog os lidt over 4 år, hvor vi var igennem 3 inseminationer og 5 reagensglasbehandlinger (blandede IVF og ICSI og korte og lange protekoller) før end det lykkedes. Det 5. forsøg, som var det første på privatklinik, Fertilitetsklinikken Trianglen, var lykkens gang.

Da vi nåede hertil, var jeg faktisk klar til at give op. Give op på mig selv i hvert fald. Min ægreserve er ret lav, og jeg var egentlig brugt op, så jeg var klar til ægdonor. Men lægerne her på Trianglen var noget mere positive, og det gav mig ny energi. Så med en journal fra det offentlige, havde lægerne på Trianglen en idé om hvad der skulle ske og hvad der ikke skulle ske, så vi gik i gang. Og det lykkedes :-) 

Hvorfor Trianglen

Vi valgte Fertilitetsklinikken Trianglen, da det var den klinik vi, udelukkende havde hørt positivt om. Vi var utroligt glade for at være i behandling her, vi følte os hørt og set, hvilket gav os en utrolig tryghed. Hele forløbet gik meget mere glat, end hvad vi ellers havde prøvet, der var meget mere fleksibilitet her, hvilket gav mig mere ro, også i forhold til mit arbejde, da jeg ofte kunne ligge mine aftaler på klinikken uden for min arbejdstid.

Når vi hører om nogen, der skal til at starte behandling, anbefaler vi altid Fertilitetsklinikken Trianglen - og derfor var der heller ingen tvivl for os selv, da vi fandt ud af, at vi skulle i behandling igen – selvfølgelig skulle det være på Trianglen. Vi har i starten af året været igennem to inseminationer, hvilket egentlig var imod lægens anbefalinger, men det var dét, vi var klar til på det tidspunkt. Lægen fik ret - og det lykkedes ikke, så nu er vi dér hvor vi skal til og i gang med ICSI - helt det samme forløb, som vi var igennem for 4 år siden.

Siden vi var i gang sidst, og kom ud på den anden side, har jeg tænkt over, hvordan jeg kunne bruge min egen erfaring til at hjælpe andre i samme situation. Jeg var heldig at en af mine tætteste veninder var i samme situation, så vi brugte hinanden utrolig meget, og jeg ved faktisk ikke, hvor jeg havde været, hvis jeg ikke havde haft hende. Og der er sikkert rigtig mange derude, som ikke har den hjælp, og måske ikke har lyst til at tale med veninder/familie, som ikke forstår én 100%. Eller som måske bare gerne vil holde den del af ens liv helt privat - hvilket jo også er helt OK.

Derfor er jeg så glad for det samarbejde, jeg har indgået med Fertilitetsklinikken Trianglen. I kommer til at følge min og min mands forestående ICSI behandling - og jeg får lov til at formidle og bruge min erfaring, der forhåbentlig kan hjælpe andre i min/vores situation, og måske kan bruge mit forløb omkring hvordan man har det, og hvilke tanker/følelser man kan have undervejs.

Jeg håber virkelig I vil følge med – og ikke mindst, håber jeg at det kan hjælpe en masse af jer derude, om ikke andet, så til at føle at I ikke er alene om at stå i denne situation. Og forhåbentlig kan det også være med til at bryde tavsheden og tabuet, der desværre er omkring at være i fertilitetsbehandling og ufrivillig barnløshed.

De kærligste hilsner

Linda

 

Blogindlægget er skrevet af Linda.
Sponsoreret samarbejde.

Linda

Share this