Behandling

Fertilitetsklinikken Trianglen tilbyder mange behandlingsmuligheder for barnløshed. Ved den første samtale finder vi den bedste og mest effektive behandling for dig og din eventuelle partner.

Fertilitetsbehandlinger og tjenester på vores klinik

FAQ

Hvor længe skal vi prøve at opnå graviditet, før vi søger behandling?

Generelt i mindst et år. Herefter vil omkring 84 % selv have opnået graviditet. Efter to år vil omkring 92 % selv have opnået graviditet. I nogle tilfælde er det dog fornuftigt at søge lægelig rådgivning og eventuelt behandling tidligere:

  • Hvis kvinden har uregelmæssige menstruationer
  • Hvis kvinden tidligere har haft en alvorlig underlivsbetændelse eller graviditet udenfor livmoderen.
  • Hvis kvinden er over 37 år, kan det være fornuftigt ikke at vente for længe, da muligheden for at en kvinde kan blive gravid aftager med alderen, specielt efter 37-års alderen. Se mere om ægkvalitet og alder.
  • Hvis manden har haft lyskebrok eller manglende nedstigning af testiklerne i barndommen, er det også en god idé at få undersøgt en sædprøve.
  • Hvis en af parterne tidlige har været i et forhold, hvor det var vanskeligt at opnå graviditet. 
Hvor lang er ventetiden?

Vi har ingen ventetid. Alle former for behandling startes umiddelbart efter en menstruation (se behandlingstyper). Så en behandlingscyklus kan startes, når I ønsker det. Det er selvfølgelig en forudsætning, at I er undersøgt og har været til samtale på Trianglen.

Kan vi selv gøre noget for at øge chancen for at få et barn?

I nogle tilfælde. Se nærmere under ”Livsstilsfaktorer”.

Skal vi være gift for at blive behandlet for barnløshed?

Nej. Det er muligt at behandle både par og enlige. Se lovkravene her.

Er der en aldersgrænse for fertilitetsbehandling?

Ja. Ifølge lovgivningen må der ikke foretages fertilitetsbehandling hvis kvinden er fyldt 46 år. Der er ingen aldersgrænse for manden. De offentlige fertilitetsklinikker behandler ikke par hvor kvinden er fyldt 40 år.

Kan man være sikker på at få et barn ved behandlingen?

Nej, desværre. Men mulighederne er gode i de fleste tilfælde. For eksempel vil et par, hvor kvinden er under 40 år have omkring 25-30 % chance for at opnå fødsel af et levende barn efter én reagensglasbehandling. Efter tre behandlinger er den samlede chance omkring 65-70 %. Se mere detaljerede oplysninger under ”Graviditetschance” og ”Resultater”.

Må vi have samleje omkring behandlingen?

Ja. Der er ikke noget der tyder på, at samleje nedsætter muligheden for at blive gravid.

Skal vi selv tage indsprøjtninger?

Ja. I får en grundig instruktion i klinikken, og er det ikke muligt for jer at gennemføre indsprøjtningerne selv, finder vi en løsning.

Hvornår ved vi, om ”vi” er blevet gravide?

Ved reagensglasbehandling tages en blodprøve 17 dage efter ægløsningssprøjten. Blodprøven undersøges for graviditetshormon (hCG). I får svaret samme dag. Ved inseminationsbehandling får I en ”hjemme-graviditetstest” med, hvor nogle dråber urin kan vise, om kvinden er blevet gravid. Denne prøve foretages 14 dage efter inseminationen.

Hvor mange får tvillinger?

Ved reagensglasbehandling er tvillingeraten omkring 20 %, hvis der bliver lagt to befrugtede æg op. Muligheden for at blive gravid med tvillinger nedsættes selvfølgelig væsentligt, hvis der kun lægges ét embryon tilbage i livmoderen. Se vores resultater for reagensglasbehandling her.

Ved inseminationsbehandling med hormonstimulation er det omkring 10 %, der får tvillinger. Se vores resultater for insemination her.